Privacyverklaring

Reading Time: 4 minutes

Vanaf 25 mei 2018 is iedereen die op wat voor manier dan ook persoonsgegevens verzamelt wettelijk verplicht om een privacyverklaring op te stellen. Dit had ik gedaan. Maar hoewel ik alles goed had doorgelezen, en zelf alles begreep, vond ik deze nogal onduidelijk. Aan mij de taak om de privacyverklaring van deze site in wat begrijpelijkere taal te vertalen. Ik probeer deze verklaring zo goed mogelijk op te stellen, maar er is nog veel onduidelijkheid over wat een blogger moet doen om aan deze nieuwe privacywet te voldoen. Mocht ik dus iets vergeten zijn, of heb je andere vragen, dan kan je altijd contact met mij opnemen. Ik zal proberen zo snel mogelijk te antwoorden.

Contactgegevens:

www.kevinvoetelink.nl
contact@kevinvoetelink.nl

Welke gegevens worden er op deze site verwerkt?

Bewust maak ik eigenlijk niet veel gebruik van jouw gegevens, maar er zijn nou eenmaal gegevens die op de site worden opgeslagen, zodra je kevinvoetelink.nl bezoekt. Hieronder kan je een opsomming zien van die gegevens.

  • IP-adres
  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • Websiteadres, wanneer je een website aan je profiel hebt toegevoegd
  • Gegevens die je zelf achterlaat op de site, door bijvoorbeeld een reactie achter te laten

Wanneer jij de site alleen bezoekt, zal alleen je IP-adres worden verwerkt. Deze wordt verwerkt om te zien hoeveel unieke bezoekers mijn site heeft, en ook kan ik zien uit welk land mijn lezers komen. De rest wordt eigenlijk alleen verwerkt, zodra jij een reactie achterlaat op de site, of zodra jij mij een mailtje stuurt. Pas dan kan ik achter deze gegevens komen.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die ik verwerk

Ik heb niet de intentie om persoonsgegevens te verzamelen van websitebezoekers die jonger dan 16 jaar zijn. Of iemand die leeftijd al heeft bereikt, kan ik echter niet controleren. Ik raad ouders dan ook zeker aan om betrokken te zijn bij het internetgedrag van hun kinderen. Op deze manier kan voorkomen worden dat er gegevens over kinderen wordt verzameld, zonder ouderlijke toestemming. Mochten er toch gegevens verzameld zijn zonder die toestemming, neem dan contact met mij op. Ik zal de informatie dan zo snel mogelijk verwijderen.

Wat voor soort cookies gebruik ik op deze site?

Ik maak alleen gebruik van functionele cookies, welke ervoor zorgen dat de site goed blijft werken. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. Ze zorgen er niet alleen voor dat de site goed blijft werken, maar ook dat jouw voorkeursinstellingen bewaard blijven. Bij het openen van mijn website werd je door middel van een cookiemelding (onderaan het scherm) geïnformeerd over de cookies en is jouw toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Waarom bewaar ik jouw gegevens?

Zoals ik net heb gezegd, kan ik met jouw bezoek aan de site bijvoorbeeld zien uit welk land je komt. Daar doe ik eigenlijk niets mee. Ik vind het vooral leuk om te zien uit welk land mijn lezers komen. Verder kan ik zien welke teksten er veel worden gelezen, en zo kan ik weten wat er aanslaat, en wat niet. Om heel eerlijk te zijn (sorry), doe ik daar ook niet veel mee, aangezien ik schrijf over wat ik leuk vind.

De gegevens die jij achterlaat wanneer je reageert op een tekst, gebruik ik eigenlijk alleen om antwoord te geven op jouw reactie. Het zelfde geldt eigenlijk voor de informatie die ik over jou verkrijg, wanneer jij mij een mail stuurt.

Waar bewaar ik jouw gegevens?

Jouw gegevens worden bewaard op deze site, en zodra jij mij een mail stuurt, in mijn mailbox.

Hoe beveilig ik jouw gegevens?

Ik neem de bescherming van jouw gegevens serieus en neem passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Er wordt gebruikgemaakt van beveiligingssoftware, en een beveiligde internetverbinding (te herkennen aan het slotje en https:// in de adresbalk). Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via contact@kevinvoetelink.nl.

Met wie deel ik jouw gegevens?

Kijk, dit wil je nou echt weten. Ik kan je gerust stellen en je vertellen dat ik jouw gegevens nooit met derden zal delen, tenzij mij dit wettelijk verplicht wordt.

Geautomatiseerde besluitvorming

Ik neem op basis van geautomatiseerde verwerkingen geen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens tussenzit.

Hoelang worden jouw gegevens bewaard?

Ik zal jouw gegevens niet langer bewaren dan dat noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor deze gegevens worden verzameld. Ik hanteer de volgende bewaartermijnen:

  • De gegevens die jij achterlaat wanneer je mijn site bezoekt, blijven bewaard. Dit geldt dus voor de gegevens die jij achterlaat wanneer je reageert op een van de teksten op de site. Jouw bezoek aan de site zal ook altijd geregistreerd blijven.
  • Wanneer jij mij een mail hebt gestuurd, zal ik deze na afhandeling van de mail weer verwijderen, tenzij de situatie iets anders vraagt.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Als je gegevens op mijn website achterlaat, geef je daarmee toestemming gegevens te verwerken. Je hebt echter het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door deze site.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar contact@kevinvoetelink.nl. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

Ik wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons