Terwijl heel Nederland thuiszit vanwege het coronavirus, maakt scheikundeleraar Gerri van Vlokhoven (Frank Lammers) een grove fout terwijl hij via een online platform lesgeeft aan zijn leerlingen. Doordat hij vol enthousiasme zijn les aan het geven is, vergeet hij dat hij die ochtend geen broek heeft aangetrokken. De leerlingen filmen alles, en Gerri gaat viral. Hij moet zien om te gaan met die nieuwe populariteit, probeert via videobellen contact te houden met zijn moeder, en wordt ook nog eens verliefd op een webcammeisje.

Deze film stond bij de trending films van Netflix, en aangezien ik wel zin had in een beetje simpel vermaak, besloot ik Groeten van Gerri een kans te geven. De eerste 20 à 30 minuten was de film ook echt leuk. Daarna kon de film mij nog maar weinig boeien en dat kwam denk ik vooral doordat de humor helemaal weg was, en de rest van de verhaallijn niet echt overtuigend/geloofwaardig overkwam. Ik snap wel dat Lammers ook de serieuze kant van het coronavirus wilde laten zien, wat ook vooral goed lukte tijdens het eerste half uur van de film, maar de tweede helft van de film was gewoon ontzettend saai. Voor mij leek het soms wel dat er meer aandacht is besteedt aan de eerste helft, en dat het daarna een beetje afgeraffeld is, omdat de film moest worden uitgebracht.

Groeten van Gerri is echter wel gemaakt tijdens de coronapandemie, en dat lijkt me niet bepaald makkelijk om te doen. In dat opzicht heb ik er dus zeker respect voor dat de film überhaupt is gemaakt. Het is het eerste half uur ook zeker een vermakelijke film, maar daarna wordt het gewoonweg heel wat minder. Het is ook die tweede helft die ervoor zorgt dat ik deze film niet zou aanraden, tenzij je echt een film over het coronavirus wilt kijken, en niet te hoge verwachtingen hebt.