Het was natuurlijk te mooi om waar te zijn dat, nadat ik mijn vakantie had omgeboekt naar Molyvos, ik van al dat gezeik af zou zijn. Tja… een beetje te vroeg gejuicht. Gisteren kreeg ik namelijk een telefoontje van Corendon, dat mijn vakantie weer niet door kon gaan op de gekozen datum. Mijn vertrekdatum zou met drie dagen vervroegd worden. Aangezien ik dan nog moet werken, was dit echter geen optie. Weer annuleren dus. Hoewel ik er echt de p in had, heb ik diezelfde avond nog een nieuwe vakantie geboekt. Nadat ik al vakanties had geboekt naar Lesbos (2 keer naar de gemeente Molyvos) en Zakynthos, heb ik nu voor nog een ander Grieks eiland gekozen. Zal het wel lukken om op vakantie naar Rhodos te gaan?

Toen ik de vakantie naar Zakynthos moest omboeken, had ik het hotel op Rhodos ook al voorbij zien komen. Het was echter mijn tweede keuze, omdat de eerste vakantie (in april) eigenlijk al naar Molyvos zou gaan. Het originele idee leek me dus het beste, al zou ik wel naar een ander hotel gaan. Maar ja, Corendon had de laatste terugvlucht geannuleerd en drie dagen naar voren gehaald. Weer kan ik niet naar Molyvos. Niet te lang bij stil blijven staan. Daarom heb ik meteen gekeken naar wat wel kon in mijn vakantie, en zag ik dat ik nog steeds naar Rhodos zou kunnen gaan. Het was al een erg goede tweede keuze, dus waarom niet?

Toch had ik ook kunnen denken dat alle Griekse goden tegen me zijn, en ik Griekenland maar beter uit mijn hoofd kan zetten. Sinds ik mijn vakantie eind december voor het eerst boekte, had ik echter zoveel zin om naar Griekenland te gaan, en die zin is nog steeds niet verdwenen. Ik blijf het dus proberen. Dan is er ook nog eens de kwestie van de reisvoucher van bijna €600,-. Die voucher zou een jaar geldig moeten zijn, en als ik hem na een half jaar nog niet heb gebruikt, krijg ik mijn geld terug. Maar wat als Corendon failliet gaat? Dat hoop ik natuurlijk niet, maar het gaat niet echt geweldig met de reisbranche. Daarom wil ik die voucher ook het liefst zo snel mogelijk gebruiken.

Sinds gisteravond is het me wel gelukt om Molyvos achter me te laten, en uit te kijken naar mijn vakantie naar Rhodos. Ik heb nog steeds erg veel zin om naar Griekenland te gaan, al is dit wel al het derde eiland wat ik uit heb gekozen. Als alles goed gaat, vlieg ik op 26 september naar Rhodos, en dan kan ik eindelijk vakantie gaan vieren. Hopelijk gaat er tot die tijd helemaal niets meer mis.