Soms moet je je verlies toegeven. Vorige week besloot de overheid om een oranje reisadvies voor Griekenland in te stellen. Nog geen half uur nadat ik het bericht had gelezen, ontving ik een mail van Corendon waarin ze mij mededeelden dat mijn vakantie naar Rhodos geannuleerd is. Dat is nu al de vierde annulering sinds maart, de vierde reisvoucher. Waar ik eerst geen probleem had met die reisvoucher, en vrijwel direct weer een nieuwe vakantie boekte, ben ik daar nu wel klaar mee. Het is ook niet zo dat ik veel keuze heb, aangezien ik weer een aardig bedrag zou moeten bijbetalen om naar een land te gaan dat nog geen oranje reisadvies heeft. Dat zie ik niet meer zitten. En wie zegt dat die landen binnenkort ook geen oranje reisadvies krijgen? Dan maar niet naar het buitenland. Mijn vakantiedagen blijven echter gewoon staan, dus dan vermaak ik me maar gewoon in Nederland.

Ik ben het trouwens ook niet eens met de beslissing van de overheid. Ze hebben daadwerkelijk alle Griekse eilanden een oranje reisadvies gegeven, vanwege de toename van coronabesmettingen op 7 eilanden. Er zijn 6000 Griekse eilanden, waarvan er hoogstens 250 bewoond zijn. Dat is dus 2.8% van alle bewoonde eilanden. De eilanden waar dan een toename in de besmettingen zijn, hebben nog steeds minder coronagevallen dan de meeste steden in Nederland. Het lijkt me dus veiliger op Rhodos (2 besmettingen op het moment dat mijn vakantie werd geannuleerd) dan hier in de Randstad. Maar goed, wat kan ik aan de situatie veranderen?

Natuurlijk was het niet leuk dat mijn vakantie weer niet doorging, en daar heb ik dan ook even een hele dag van gebaald. Het heeft echter geen zin om er te lang bij stil te staan. We leven op het moment in een onzekere tijd, en dit soort dingen zullen waarschijnlijk nog wel vaker gebeuren. Na een dagje balen, ben ik dus ook weer gewoon doorgegaan. Dan vier ik mijn vakantie wel in Nederland. Ik heb er ook nog even over nagedacht om mijn vakantie helemaal te annuleren, maar aangezien ik de vakantiedagen toch moet gebruiken, kon ik hem net zo goed laten staan.

Aangezien er weer vrij met de trein gereisd kan worden, al zij het met een mondkapje, kan ik weer bijna overal in Nederland naartoe. Ik denk dan ook dat ik tijdens mijn vakantie veel met de trein door Nederland zal reizen. Een dagje Maastricht is bijvoorbeeld alweer veel te lang geleden. Dat staat dus zeker op de planning. Verder heb ik sinds 8 augustus ook een Museumkaart, dus die kan ik volop gaan gebruiken. Ik ben ook nog opzoek of ik ergens een hotelletje kan boeken, maar heb nog niets weten te vinden, tenzij ik een schandalige eenpersoonstoeslag wil betalen. Nog even verder zoeken dus. Dan gaat mijn fiets waarschijnlijk ook nog aardig wat uurtjes gebruikt worden, dus ik hoef me zeker niet te vervelen.