Waarom schrijf ik nu over andere onderwerpen?

Omdat ik nogal een shift heb gemaakt met waar ik over schrijf, vind ik het de laatste tijd een beetje moeilijk om nieuwe blogonderwerpen te vinden. Dat hoort er nou eenmaal bij. Ik ben van zakelijke onderwerpen, zoals personal branding en werk, naar schrijven over het innerlijke gegaan, zoals het najagen van je dromen en mediteren. Het is niet volledig nieuw voor me om over deze onderwerpen te schrijven, maar alleen zo nu en dan. Nu draait mijn hele site om onderwerpen als deze. Het werd voor mij dus weer even tijd om te brainstormen. Wat schrijf je in een dagboek van een dromenjager?

Eerlijk gezegd was het heel makkelijk om aan ideeën te komen toen ik er even voor ging zitten. Vanuit het ene kwam het andere. Aan het einde van mijn brainstormsessie had ik een enorme lijst van onderwerpen waarover ik zou kunnen schrijven. Er is dus zeker geen gebrek aan inspiratie. Hetgeen wat ik me n vooral afvraag, is waar die verandering vandaan kwam. Waarom geef ik niet meer om onderwerpen als personal branding (al weet ik dat deze site uiteraard bijdraagt aan mijn eigen merk), en ben ik meer gaan geven om innerlijke rust en het najagen van dromen? Vandaag heb ik even goed nagedacht over die vraag. Ik denk dat ik er ook zeker een antwoord op heb gevonden.

De laatste tijd ervaarde ik namelijk weer meer stress. Stress op mijn werk, stress over mijn site, stress over mijn productiviteit, en ga zo maar door. Het was allemaal een beetje aan het opbouwen. Waar ik in het verleden gewoon op dezelfde manier was door gegaan, besloot ik het nu meteen een halt toe te roepen en bij mezelf ten rade te gaan. Dat besluit volgde uiteindelijk uit het besef dat ik me de laatste tijd best wel snel aan dingen kon ergeren. Iets waar ik me niet aan zou moeten ergeren, werd veel sneller een irritatiefactor. Dat ik me aan meer dingen begon te ergeren, merkte ik aan mijn algehele gemoedstoestand. Het moest dus anders.

Het is de reden geweest dat ik weer ben begonnen met mediteren, iets wat ik probeer uit te bouwen tot meditatiesessies van een half uur. Wat ik echter ook bekeek, was waar ik nou de focus op legde. Legde ik mezelf niet teveel druk op? Het bevestigende antwoord daarop had ik al heel snel gevonden. Dan zet ik dus weer even een stapje terug en kies ik een andere weg om in te slaan. Zo makkelijk gaat dat namelijk. Ben je niet tevreden met de weg die je bent ingeslagen? Draai je dan weer om en loop terug naar de wegsplitsing, zodat je een andere weg in kan slaan. Misschien leidt de nieuwe weg wel naar nieuwe kansen en mogelijkheden.

Doordat ik dus weer even op een andere manier naar alles ben gaan kijken en ik andere dingen doe, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat de onderwerpen waarover ik blog ook veranderen. Ik schrijf namelijk over de dingen die mij interesseren en bezighouden. Dat zakelijke, zoals personal branding en continu maar door blijven gaan, doet mij niet meer zoveel. Ik pak het liever wat rustiger aan, focus me meer op persoonlijke groei, wat ik trouwens anders vind dan persoonlijke ontwikkeling, maar daar kom ik later nog weleens op terug. Het gaat voor mij nu meer om het innerlijke en geestelijke. Dat geeft mij meer rust en het wekt ook veel meer mijn interesse. Eens kijken wat het inslaan van deze nieuwe weg mij gaat brengen.

Kevin Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *