Werk en Opleiding

Is het vreemd om met een nieuwe baan te beginnen?

Ik had gedacht dat het vreemd zou zijn om, na bijna twee jaar ergens te hebben gewerkt, nu op een andere locatie te werken. Het is toch bijna twee jaar (min een aantal maanden lockdown) hetzelfde riedeltje: ik stap op mijn fiets en rijd naar het centrum van Haarlem. Nu stap ik ook nog wel op mijn fiets, maar rijd nu naar Haarlem Centraal, en pak de trein richting Zaandam, waar ik twee weken werk voor mijn supervisor training. Ik had gedacht dat het vreemd zou zijn om niet meer bij CeX Haarlem te werken, maar vreemd voelt het nog niet. Het voelt nu eigenlijk meer als een uitje naar een ander CeX filiaal.

Het is de bedoeling dat ik na die twee weken training in Zaandam naar Leiden ga en daar supervisor wordt. Leiden wordt mijn nieuwe thuisbasis. Misschien dat het vreemd gaat zijn wanneer ik dan echt daar vast aan het werk ga. Dan is het een soort van definitief, al is dat natuurlijk nu ook al het geval. Wat natuurlijk ook het geval kan zijn, is dat ik het niet per se als een nieuwe baan zie. Ik werk namelijk nog steeds bij CeX. Het enige is dat ik dat nu ga doen bij een ander filiaal in een andere functie. Misschien is dat wel het verschil tussen intern een nieuwe baan vinden en extern een nieuwe baan vinden.

Natuurlijk werk ik nu ook pas twee dagen in Zaandam. Dus misschien komt dat vreemde gevoel van aan een nieuwe baan beginnen nog wel. Maar tot nu toe heb ik het wel naar mijn zin. Mijn dag begint nu met rustig naar het station fietsen en dan een klein treinreisje te maken. Hoewel het dankzij de lockdown erg lang geleden was, vind ik het nog steeds ontzettend relaxed om met de trein te reizen. Daar veranderde zelfs de grote storing bij NS gisteren niks aan. Ik weet niet wat het is, maar ik kan niet kwaad worden om dat soort vertragingen. Daar heb je namelijk alleen jezelf maar mee, want de trein gaat er toch niet sneller van rijden. Het enige probleem was dat ik honger kreeg, en dat gaat wennen worden. Eerst was ik namelijk altijd binnen een kwartier thuis. Nu doe ik er drie kwartier over, dus met een beetje geluk ben ik tegen zevenen thuis. Dus ik zal moeten wennen aan het feit dat ik pas later zal gaan eten.

Maar ik vind het vooral erg leuk om wat nieuwe dingen te leren en bij andere CeX filialen achter de schermen te kijken. Zaandam is ook nog eens een leuke stad om deze twee weken mijn tijd in door te brengen, al ben ik vooral binnen in de winkel, dus tot nu toe ben ik erg blij met de stap die ik heb gezet. Benieuwd wat de komende weken me gaan brengen.

Ik heb deze website gebouwd en schrijf alle blogs voor de site.

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: